fredag 31. juli 2009

vin og flottings

Så la vi sonoma bak oss. Et pent lite vindistrikt uttafor san francisco. Ikkeno søppel i gatene eller smog og tagging. Luksusbiler pynta fortauskantene og velfriserte amrikanere i dyre mokasiner speilte seg i blanke butikkvinduer. Detta er en bra plass, sa vi. Her bor vi.

Tanken var å løfte roadtripen opp på en mer kultivert hylle. Med vinsmaking og kred kunnskap om hele denna vingreia. Ørlite nippe til, men spytte ut. God gratis vin sammen med velfriserte amrikanere med perlebelagte smykker og italienske vesker. Det var vinsmakerier hele veien. Annenhver bygning i den lille byen tilbød høflig smaksprøver på vin.

Motellet vi fant var i god stand. Med pool og spa. Og rommet var ikke trangere enn vi hadde overlevd tidligere. Og betjeningen var over gjennomsnittet hyggelig. Problemet var bare at det gradvis gikk opp for oss at smakinga ikke varte lenger enn til klokka seks. Da var det liksom stengt på sånne plasser, ble vi fortalt. Jaja, sa vi. Om vi må betale for vinen, så får det heller være. Vin bør det iallefall være nok av i denna byen.

Motellet var ikke lenger unna enn at vi kunne spasere til sentrum. Så vi drøya turen ut, og kjørte spa og pool til huden på hendene begynte å bli skrukkete. Spa er ikke uvanlig på motell i usa. Men det er ikke mer fansy enn et godt oppvarma bad med litt sterke strømmer i. Anlegget lå i bakgården og det var store palmer rundt. For meg var det hele en liten peak av behagelig fornemmelse.

Så dansa vi innover mot sentrum i nye klær og sko og kanskje litt solbrente skuldre. Flass var det iallefall mye av. Men fornøyde hele banden. Vel. Helt til vi forstod at det som noen timer tidligere hadde vært en by med liv og travle ryddige gater, nå var nesten folketom og stille. Der det fortsatt var åpent satt amrikanere i glatte skjorter med gullbelagte mansjettknapper og nippa til den røde vinen sin. Vi hadde vel håpa på et mer folkelig sted. Med folk litt som oss, som kultivert ville tøffe seg litt. Og heldigvis viste det seg å være et sånt sted. En dubliners i et smug et sted. Men, skal vi virkelig gå på irsk pub kvelden som skulle være dedikert høykultur. Jada, selvfølgelig skulle vi det.

Vi bestilte en flaske vin, og da den kom på bordet delte vi broderlig helt nøyaktig mellom oss(med stettglassa på rekke og rad for å måle). Vi flotta oss og skålte. Noen bestilte litt mat, andre litt ost og kjeks. Velstand.

Etter den flaska med vin, bestilte vi øl resten av kvelden. Nok får være nok sa vi, og skåla med drikke med skum. Et tips til andre som tenker å prøve vinsmaking, er å planlegge det hele litt bedre enn vi gjorde.

I dag bor vi på et hotell i Oakland. Bare steinkastet fra San Francisco. Dit drar vi i morra. Siste etappe av turen. To av oss vil ha seks dager der. De andre tre har hele tretten dager. Folk har hele veien sagt at det er en bra by å oppholde seg i. Vi gleder oss.


2 kommentarer:

  1. nårtid åpner gratis vindrikking, og når åpner og stenger servering på puben? Fikk en innmari god idé.

    SvarSlett
  2. det fant vi aldri ut..som sagt dårlig planlegging..men nysgjerrig på hva du kom på!

    SvarSlett