fredag 17. juli 2009

Hvor mye er klokka nå egentlig? Åssen dag er det? Tror det er seint, og kanskje det er helg. Dager og tid flyter sammen til en strøm, sammen med inntrykk og opplevelser. Akkurat nå ligger jeg i en king size bed på et firestjerners hotell på et svitterom. Tror byen heter Rino.

Tror ikke jeg har bodd mer luksus. Rommet er jo stor og fint og sånn, med diger flatskjerm på veggen og utsikt ut høyt over byen. Men det som virkelig gjør rommet til hakket over vanlige rom på et firestjerners hotell, er alle dimmebryterne. Først var det gøy at nattbordslampa mi hadde dimmebryter med 6 forskjellige lysvariasjoner. Så var det gøy at badet hadde 5 forkjellige dimmebrytere. En i dusjen. En på dass og ellers rundt om på det enorme toalettet(med boblebad). Men det som tok kaka var dimmebryteren med 6 forskjellige lysvariasjoner som hørte til klesskapet. Makan!

Vi er fire mann på dette luksusrommet, og måtte betale hele 10dollar hver for å oppgradere fra et vanlig rom. Et rom som i utgangspunktet var latterlig billig. Og grunnen til at det er så billig, er at hotellet er et overdådig casinohotell. Vi er i staten Nevada, samme stat som Las Vegas, og her er det lov med gambling og sånn. Så det er vel det de egentlig tjener penger på. Samme var det i Vegas. Helt latterlig billig å bo. Men for mange, en ugunstig by å gjøre ting i. Som å spille blackjack eller blinkende banditter med bare en arm.

I dag var dagen vi besøkte Yosemite. En nasjonalpark et sted i California. Gigantisk og høyt over havet med masse fjell og trær og ville dyr, som bjørn. Vi kjørte mangfoldige timer for å komme fram. Hadde lagret sekkene våre med vann og solkrem. Forhørt oss med kjentsmann-Rangern og la på vei. Vi blei sent i retningen mot et fossefall som skulle være et ca gisp-opplevende stykke vakkert-fasinerende natur. Så da veien starta på et slags asfalt-fortau med mennesker i flokk, tenkte vi at, dette var nok bare starten, så ville villskapen av en natur vise seg etter hvert. Men asfalten bare fortsatte, og menneskene gikk stadig i kolonne. Stadig. Og helt fram til der elva blei til et fossefall. Og greit nok, det var et vakkert stykke foss, men hele opplevelsen blei vel litt redusert av den mangleden følelsen av villmark og med en kjedelig tilrettelagt sti. Og det blei med den opplevelsen i yosemite. Vi rakk ikke mer. Men nå vet vi til neste gang at det kan være lurt å sjekke ut alternative ruter på internett i forkant, og helst ta med telt og primus for å komme langt nok inn i det ubefolka ville. Til der bjørnen tusler for seg selv og plukker blåbær.

I morra går turen til Tahoe Lake og Kings Beach. En stor innsjø, delvis i california og delvis i staten nevada. En plass for å rekreere og gjøre lite nytt under sola tenker vi. Skal bli godt nå, etter intensive dager på veien.

her et bilde av skapet med lysdimmer. et luksusskap.

1 kommentar:

  1. hm...bilde av et dimma skap..det får meg til å tenke på hvor middelmådig den fossen egentlig var...Ta med primus på tur neste gang og post et bilde av en heftig bjørn eller noe! Men, altså,spennende bilde, og for en luksus! både tv og strykejern og møbler i ekte amerikansk eik!

    SvarSlett