onsdag 22. juli 2009

elveriing og sånn tøffe gutter gjør før frokost

Det var som om hanen gol, bare den gjore ikke. For i vancouver er det ingen haner som galer, bare lyden av en stor by som våkner. Og lyden av 5 norske gutter som gjesper og sleper på et halvtrøtt sinn over fotgjengerfeltet mot bilen, for å kjøre avgårde mot dages store happening. Vi skulle rafte. Eller elveri, for å prøve på en elegant fornorsking. Vi hadde bare en god time foran oss til elva, og selv om ingen sa noe, tror jeg alle var litt nervøse. Vi hadde allerede snakka om at folk hadde dødd av å elveri.

- Hey you guys! So your off into the wild river today? Yeah, thats cool.

I en gul gammel skolebuss ble vi frakta opp og opp og helt opp til toppen av elva. - Yeah guys, here we are. Thats cool.

Alle blei vi samla i en ring rundt instruktøren. Der blei vi proppa fulle av alle de ulykkene vi kunne komme utfor i elva. Alle i-værste-fal ,vi måtte være bevisst. Og alle tekniske nødvendigheter vi MÅTTE ha klart inne, før det var "trygt" i la elva ta i mot oss.

- Yeah guys, thats all. Are you sure you understood all? Cool booys.
- Jepp. Sa vi. Og ja, han var en dyktig instruktør. Vi følte oss gjerne ganske klare. ganske ørlite omtrent.

Over oss var himmelen helt blå. Rundt oss var trærne store og fullstendig grønne. Under oss rant elva, klar som snøsmelta vann og kald som hypothermia. - Okey guys, then we`re off. Og der var det bare oss og elva. Elva og oss. Strøm og oss. Døden og livet.

Opp og ned og hit og dit og sprut og vann og kaldt og kult og strøm og kaldt og ned og opp og plutselig spratt vi fra en stein og sprut og - go on boys! your doing good! Og fem kalde nordmenn padler for livet med strømmen og jeg tror ingen kunne klart det bedre enn oss den dagen nedover det stryket og instruktøren sa - good job guys! your doing great!.

Med pusten i bakken, og beina på land, var vi endelig 2 mil lenger nede i elva. Å elveri var jo ingen sak. Ingen sak for oss. Vi ler av å elveri opp i ansiktet. Ha ha.

Nå skal vi på Desemberist-konsert i vancouver. Vi gleder oss. Hipp hurra.

6 kommentarer:

  1. *Kremt kremt..*
    Elevriing?
    Uffda..
    Lei skriveleif av lærer.. :-/

    SvarSlett
  2. Var nesten som jeg følte vannspruten, jo..
    Godt elevriingen er trygt overstått :)

    SvarSlett
  3. ELEVRIING!! HAHA LOL ROFL! GOOD ONE, MISTER!

    SvarSlett